Product development

Ziet u een gat in de markt met uw productidee of wilt u een bestaand product uitbreiden of doorontwikkelen? Bij Contecto begrijpen we de unieke uitdagingen van elektronica productontwikkeling en de ontwikkeling van embedded software. Ons team van ervaren hardware-, software- en mechanische ontwikkelaars en engineers staan klaar om met uw ontwikkelopdracht aan de slag te gaan. Binnen onze Product Development services valt de volledige elektronica ontwikkeling met als belangrijke stap de ontwikkeling van uw pcb, de ontwikkeling van embedded software en mechanische toebehoren zoals een behuizing. Wij zijn er voor u van begin tot eind, van idee tot en met een volledig eindproductontwerp.

Benieuwd naar wat wij eerder voor onze klanten hebben gedaan op het gebied van elektronica ontwikkeling, embedded software en mechanische ontwikkeling? Bekijk onze customer cases.

Interesse in de realisatie van uw elektronica ontwerp, prototype elektronica of mechanische tooling? Ontdek onze Manufacturing Services.

Product development

1
Idea Evaluation
2
Concept development
3
Functional design
4
Product development

Bent u op zoek naar de ontwikkeling van elektronica (o.a. pcb design en ontwikkeling), embedded software of mechanische onderdelen? Bij Contecto streven we naar een optimale samenwerking met betrekking tot de ontwikkeling van uw productontwerp. Binnen de discipline elektronica vervaardigen we uw PCB design tot het gewenste eindproduct met de daarbij behorende functies, waarbij binnen de software discipline embedded software wordt geschreven om het PCB design aan te sturen. Binnen de mechanische discipline verzorgen we eventuele behuizing of tooling voor uw productieproces. Door het ontwikkeltraject op te delen in vier fases – onze eerste vier Technology Blocks - en structurele tussentijdse communicatiemomenten is ons eindresultaat altijd afgestemd op uw wensen- en eisenpakket. Daarnaast zorgen we tijdens de elektronica engineering fase voor een goede en betaalbare maakbaarheid (Design For Manufacturing) van het printplaat ontwerp en de behuizing. Wij begrijpen dat functionaliteiten tijdens het ontwikkeltraject soms aan verandering onderhevig kunnen zijn en spelen hier dan ook flexibel op in met ons Technology Blocks concept.

Uitleg van onze technology blocks
Idea Evaluation
 • Professioneel uitgewerkt
 • Conform uw wens
 • Schatting van kosten
1

Werk uw productidee professioneel uit

Ziet u een gat in de markt met uw productidee? Met ons Technology block Idea evaluation zetten wij uw idee professioneel uitgewerkt op papier. Aan de hand van een conceptbeschrijving krijgt u een beeld van technische mogelijkheden voor uw product, maar ook commerciële aspecten zoals kosten en doorlooptijd. Samen professionaliseren we uw idee.

Idea Evaluation
Concept development
 • Bewijs van uw concept
 • Goedkeuring stakeholders
 • Overzichtelijk projectplan
2

Bewijs de levensvatbaarheid van uw productconcept

Heeft u een professioneel uitgewerkt productidee? In het Technology block Concept development wordt uw productidee vertaalt naar een functionerend concept. Hiermee kunt u alle betrokken partijen overtuigen van uw product. Samen bewijzen we uw concept.

Concept Development
Functional design
 • Fysiek product
 • Voorbeelden functies
 • Bewijs belangenpartij
3

Maak uw productspecificaties tastbaar

Bent u klaar om uw product fysiek te bewijzen? In deze fase zullen we de eerste versie van uw printplaat ontwerpen en produceren, waardoor u met fysieke bewijs een goed beeld krijgt van de functionaliteiten van uw product. In het Technology block Functional design wordt uw concept omgezet naar een fysiek model met een Functioneel Model (FUMO). Zo hebt u een tastbaar voorbeeld van alle functionaliteiten van uw product om te demonstreren aan betrokken partijen. Samen maken we realiteit van functionaliteit.

Functional Design
Product development
 • Goed reproduceerbaar
 • Visueel aantrekkelijk
 • Balans in ontwerp
4

Ontwerp het uiterlijk van uw product

Heeft u alle techniek in uw product al uitgedacht? In het Technology block Product development worden de behuizing en uiterlijke kenmerken van het product ontworpen. Het uiterlijk van uw product is zowel technisch als commercieel belangrijk. Het product moet er aantrekkelijk uitzien, maar ook gemakkelijk reproduceerbaar zijn. Samen geven we uw product de juiste balans.

Product Development

Een brainstormsessie doen?

Twijfelt u nog of Contecto aansluit bij uw wensen of eisen? Neem vandaag nog telefonisch of per e-mail contact met ons op voor meer informatie, of plan gratis een brainstormsessie in met een van onze experts. Samen maken we van uw productidee een professioneel productontwerp.

 

Nieuwsgierig naar ons?
Klaar om met ons te connecten? Vraag een offerte aan!