Printplaat assemblage

Een vakkundige printplaat assemblage van uw printplaten

In deze tijd zijn printplaten een essentieel onderdeel van vele producten. Veel producten worden elektronisch bedient, van kleine elektronica tot grote machines en al deze producten bevatten één of meerdere printplaten. Wanneer u een productiebedrijf bent van elektronische producten en waar een printplaat ingezet moet worden, dan kun u de printplaat assemblage uitbesteden. In de meeste gevallen past printplaat assemblage niet in uw productieproces en heeft u de behoefte aan reeds geassembleerde printplaten, die u direct kunt gebruiken. Wanneer u direct de geassembleerde printplaten aangeleverd krijgt, zal u dit veel tijd en geld besparen. 

Soorten assemblage printplaat

Printplaten zijn aanwezig in computers, machines, consumentenelektronica en zo zijn er nog tal van toepassingen te noemen die printplaten bevatten. De printplaat is een drager van verschillende elektronische componenten en met behulp hiermee zullen uw producten uiteindelijk werken. Afhankelijk van de toepassing, kunnen printplaten geassembleerd worden door middel van twee methodes. De meest voorkomende methode is door middel van SMD (Surface Mounted Device) placement. Dit wordt ook wel het oppervlak gemonteerde component genoemd en houdt in dat componenten direct op de printplaat worden gesoldeerd. De andere methode voor assemblage printplaat is THT (Trough Hole Technology) placement. Hierbij worden de componenten door middel van bevestigingspinnetjes en gaatjes op de printplaat gemonteerd. 

Uw printplaat assembleren door Contecto

Een printplaat assembleren is een verfijnde techniek dat een bepaalde expertise vergt. Dit kan zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd. Voor een printplaat assembleren kunt u terecht bij Contecto. Contecto is een onderneming die is gespecialiseerd in elektronica service. Niet alleen voor printplaat assemblage, ook in het ontwerpen van hardware, software en mechanische en elektronische toepassingen is Contecto een specialist. Heeft u een toepassing waar u nog geen specifieke printplaat voor heeft? Dan kunnen de technische specialisten u begeleiden bij het ontwerp van uw printplaat op maat. Contecto kan iedere innovatieve uitdaging aan.

Nieuwsgierig naar ons?
Klaar om met ons te verbinden? Vraag een offerte aan!